Archive for May, 2012
Succes al cursantilor Boem Club la Concursul Friends of the Piano
Scoala de Muzica Boem Club a fost reprezentata cu succes in cadrul concursului „Friens of the Piano”, de catre 4 copii talentati, care au si castigat de altfel premii importante in cadrul acestui eveniment.
Concursul desfasurat pe data de 10 mai 2012, a adunat copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 18 ani, care studiaza pianul in invatamanul particular, in cadrul cluburilor sau in sistem particular.
Pentru ca Scoala de Muzica Boem Club doreste sa incurajeze astfel de initiative menite sa solicite manifestarea talentului prin prisma spiritului de competitie, a sprijinit inscrierea si participarea cursantilor sai in cadrul acestui eveniment.
Cu toate ca studiaza de relativ putin timp pianul, cursantii Boem Club au reusit sa impresioneze juriul, obtinand premii importante in cadrul concursului.
Asadar, Ana Maria Radu, in varsta de 10 ani, a obtinut premiul I la categoria doi ani de studiu, Roberta Mitache, in varsta de 6 ani, a castigat premiul II la categoria un an de studiu, Larisa Pintican, de 8 ani, a luat premiul III la categoria doi ani de studiu si Stefan Condeeescu, in varsta de 6 ani a obtinut premiul III la categoria doi ani de studiu.
Pentru Boem Club, obtinerea acestor premii reprezinta un pas important in dezvoltarea scolii ca si institutie, precum si in atingerea unui obiectiv important precum formarea deprinderilor muzicale la copii si tineri.
Despre Boem Club
Scoala de muzica Boem Club este prima scoala particulara de muzica din Bucuresti care ofera tuturor celor doresc sa invete sa cante, indiferent de varsta sau preferinte muzicale, posibilitatea de a fi initiat in tainele studierii instrumentelor muzicale de catre profesori experimentati, absolventi de Conservator, adevarati profesionisti care stiu sa transforme o lectie intr-o experienta de neuitat.
Scoala de Muzica Boem Club are doua sedii in Bucuresti: sediul din Str. Negoiu nr. 11 (zona Piata Alba-Iulia – Blvd. Decebal) si sediul din str. Serg. Nutu Ion nr. 25 B (zona Razoare – Drumul Taberei, vis-a-vis de Sphera Building Center).
Pentru mai multe informatii sau inscriere la lectiile de muzica Boem Club, accesati www.boemclub.ro.
Bucuresti
14 mai 2012
Laura Manescu. Drumul de la hobby la performanta este pavat cu note muzicale
Laura este unul dintre cei mai vechi si in egala masura valorosi cursanti ai Boem Club. A inceput frecventarea cursurilor de muzica imediat dupa deschiderea scolii, fiind atrasa intr-o prima faza de studiul pianului. Intr-o lume a vitezei, a problemelor cotidiene, Laura a gasit oaza de relaxare in muzica.
In fiecare miercuri ii este rezervat un pian, acelasi cu care s-a familiarizat inca de la primul contact cu muzica. Laura este deja de-a casei, parte a familiei clubului. A participat la toate spectacolele si concertele organizate de Boem Club, implicandu-se activ in initiativele cultural-educationale.
Dupa aproximativ un an de la inceperea lectiilor de pian, Laura a decis sa se intieze si in studiul chitarei, urmand in paralel cursurile la cele doua instrumente. Cu o mare sensibilitate si pasiune pentru arta frumosului, Laura dedica muzicii, saptamana de saptamana cate o dupa-amiaza. Evolutia sa de-a lungul timpului este evidenta, la ultimul spectacol organizat interpretand fara ezitari Tema penei, Impromtu Nr. 6 de Jan Sibelius, coloana sonora a filmului Forrest Gump.
Il indrageste pe Frederic Chopin, insa nu se teme sa abordeze si alti compozitori, in functie de piesele care ii trezesc sensibilitatea. Dorinta de a cunoaste nu se rezuma insa doar la partea interpretativa, Laura fiind un cusant interesat si de aspectele teoretice. Deoarece o adevarata cultura muzicala se cladeste prin imbinarea elementelor practice cu cele teoretice, Laura participa activ la workshop-urile de teoria si istoria muzicii.
Remarcandu-se ca o persoana exigenta cu ea insasi, dedica timp si interes muzicii in ciuda faptului ca o practica in timpul liber. Cu rabdare si pasiune, a progresat vizibil in a obtine un sunet de calitate, in frazarea muzicala, deci, in general, in interpretare. In contrast cu o profesie a stiintelor exacte, mai exact proiectant servicii informatice, Laura da dovada de un pronuntat simt artistic si de o sensibilitate remarcabila.
Continuand in aceeasi maniera, fara indoiala Laura va atinge un nivel pianistic foarte bun. Ambitia, timpul dedicat studiului, perseverenta, echilibrul, dorinta de cunoastere sunt ingredientele sigure pentru a transforma pasiunea in arta, elemenete pe care Laura le detine si le valorifica din plin.